paella, spaans eten, spaanse eetcultuur

Welkom op ons blog

Op deze pagina gaan wij berichten en recepten plaatsen over Spaans eten en de Spaanse eetcultuur. Samen eten met familie of vrienden is heel belangrijk in Spanje. Of dit nu thuis is of buiten de deur. In Spanje is uiteten gaan nog meer ingeburgerd dan in Noord-Europese landen. Wanneer je in Spanje bent, zul je regelmatig bij diverse restaurants dagmenu’s aangeboden zien voor een prijs tussen de tien en vijftien Euro. Dan wordt het ook heel aantrekkelijk om uiteten te gaan.

Aan de Costa Blanca zul je heel veel restaurants vinden. En niet alleen maar met Spaans eten. Door de jaren heen hebben zich vele mensen van buiten Spanje zich hier gevestigd. Een aantal van deze buitenlanders zijn hier een restaurant begonnen met de keuken van hun land van herkomst. Een aantal (buitenlandse) eigenaren van restaurants hebben een internationale kaart en laten zich onder andere inspireren door de Spaanse keuken. Het is voor toeristen niet altijd makkelijk te ontdekken in welk restaurant de echte Spaanse keuken te vinden is.

Wanneer je op vakantie bent in Spanje wil je misschien ook wel zelf eens proberen een Spaans gerecht te maken. Immers, de supermarkten, zoals de Mercadona, liggen vol met heerlijke ingrediƫnten en dat nodigt uit om zelf te gaan koken. Dat moet je zeker doen wanneer je op je vakantieadres beschikt over een keuken.Maar waar begin je als je geen recepten hebt? Je kunt dan uiteraard gaan zoeken op het internet en hopelijk kom je dan op onze site terecht. Maar ook wanneer je thuis bent in je eigen land kun je goed gebruik maken van onze recepten. We brengen wat Spanje naar je thuis. Veel Spaanse producten zijn ook in Noord Europa te vinden bij de beter gesorteerde supermarkten.

Kortom, in dit blog zul je recepten vinden, maar ook tips waar je lekker kunt eten aan de Costa Blanca. En wil je graag een paella leren bereiden, aarzel dan niet om daarvoor met ons contact op te nemen. Lekker Spaans eten begint bij PaellaCostaBlanca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *